Campioni … sau ?

În ultimii ani ne-a preocupat foarte mult (şi ne preocupă) strategia de promovare a site-ului nostru. Printre multe alte metode, un mod clasic de publicitate, şi în acelaşi timp eficient, îl constituie publicarea unor bannere în sălile de baschet din România. Pe parcusul sezoanelor precedente, cu amabilitatea mai multor persoane din cadrurile cluburilor interne şi în schimbul unor colaborari din care ambele părţi au avut de câştigat, am “dotat” aproape fiecare sală de baschet din ţară cu unul sau mai multe bannere sugestive, după cum probabil s-a si observat în urma transimiuniilor TV.  Nu am pornit cu un obiectiv anume ci am dorit să vedem ce se poate realiza.

Bineînţeles, au existat şi excepţii … anumite persoane care s-au opus propunerii noastre din motive tehnice, din motive practice sau pur şi simplu că nu au dorit la momentul respectiv, motivându-şi într-un fel sau altul decizia pe care, mai mult sau mai puţin, am înţeles-o. Pe parcurs s-au rezolvat şi aceste mici impedimente, în acest sezon sunte prezenţi în aproape toate sălile de baschet din ţară, cu o singură excepţie dintre primele opt echipe: “U” Mobitelco, adică domnul Mircea Cristescu.

Motivele expuse pentru a declina colaborarea cu site-ul Total Baschet au variat de la … suntem pro Asesoft, oamenii celor de la Asesoft, suntem periculoşi, niciun site de baschet nu va avea banner în sala noastră,  la … nu suntem transparenţi. Niciodată nu a existat un simplu nu, mereu s-a găsit ceva . Ultimul motiv a fost invocat după ce colegul meu Adi Micinic şi-a permis să menţioneze faptul că “U” Mobitelco prin domnul Cristescu a votat pentru neretrogradare în sezonul 2013-2014. Într-adevăr, oare ce a fost în capul lui Adi ?

Nicio problemă, am înţeles de mult ideea că domnul Cristescu nu ne place, e dreptul dumnealui. La fel de bine e dreptul dumnealui să publice în sală, lângă tabela electronică, un banner ancorat acum doi-trei ani, fostul “vecin” al cunoscutului banner RMGC care “susţinea U Mobitelco”. Singura problemă e că banner-ul sună în felul următor “Şi zânul e suporterul campionilor”(foto jos, partea de sus), doar că taman acum campioni sunt alţii, chiar pricipalii duşmani, de o bună bucată de timp, ai clujenilor.

Sau poate că nu înţelegem noi mesajul extrem de delicat, subtil, transmis de respectivul banner ori poate că zânul chiar are puteri magice … rămâne de văzut.

Leave a Reply