Ce fac unii pentru 75 de euro …

Trebuie să recunosc că am stat pe gânduri dacă să public sau nu întâmplarea pe care urmează să o relatez.  În cele din urmă am decis să o fac pentru ca persoanele din baschet să ştie cu cine au de-a face pe viitor, dar şi pentru a începe resuscitarea blog-ului Total Baschet, având în vedere că va fi actualizat cel puţin săptămânal cu informaţii.

Pe parcursul lunii august, în urma unui camp pe care Gheorghe Mureşan îl organizează periodic la Cluj-Napoca, în parcarea unui mall, singurul jucător român ce a activat în NBA afirma că “sistemul din România este prost; România nu a dat niciun jucător de calibru în ultima perioadă; Organizarea competiţiilor din România lasă de dorit”. Ei bine … nici el nu se poate lăuda la capitolul organizare.

Asociaţia Gheorghe Mureşan, entitatea juridică prin care îşi desfăşoară evenimentele a avut trei încercări, în această vară, de a organiza camp-uri de juniori, iar două dintre ele au fost sortite eşecului. Primul eveniment, Ghiţă Mureşan Summer Camp nu s-a mai desfăşurat în ţară datorită unor probleme de ordin tehnic: principalul sponsor s-a retras. Nimic nu poate fi impus Asociaţiei respective privind acest eveniment deoarece, din păcate, aceste chestiuni se mai petrec. Totuşi, trebuie să ştii pe ce te bazezi atunci când pleci la drum şi dacă îţi permiţi să organizezi un asemenea eveniment de amploare.

Al doilea eveniment şi singurul care s-a produs a avut loc în parcarea mall-ului din Cluj-Napoca, nu şi fără emoţii deoarece, cu câteva zile înaintea de debut organizatorii nu aveau la dispoziţie panouri de baschet. Până la urmă, prin intermediul mai multor improvizaţii au izbutit să asigure participanţilor cel mai important obiect al acestui sport.

A treia încercare, Tabăra de Perfecţionare a Baschetului, a fost anunţată să se desfăşoare în perioada 25-30 august la Turda. Era destinată copiilor între 10-12 ani, iar taxa de participare se ridica la 800 RON per copil. Pentru a promova acest eveniment Asociatia Gheorghe Muresan, prin reprezentantul legal Catalin Condurache, a contactat site-ul nostru pentru a promova evenimentul. Însă acest lucru s-a petrecut tardiv, la începutul lunii august, atunci când organizatorii şi-au dat seama că nu au niciun copil înscris la acţiunea ce urma să debuteze trei săptămâni mai târziu. Luând în calcul situaţia, am acceptat să îi ajutăm, să le promovăm evenimentul direct la publicul ţintă, totul pentru o suma derizorie (gândindu-ne la o colaborare pe termen lung). Am încheiat un contract, plata urmând a fi efectuată ulterior.

După câteva săptămâni de aşteptare, am decis să-l sun pe domnul Condurache pentru a-l întreba dacă a ajuns la dânsul factura şi când va efectua plata. Nu mi-a răspuns la apeluri, mail-uri sau sms-uri. A trecut o săptămână, două, trei … până am decis să apelez la soluţia care mereu dă roade. Am reuşit să dau de dânsul care, fără nicio ezitare, mi-a explicat că nu va efectua plata deoarece el consideră că nu trebuie să o facă, având în vedere că au decis să nu mai organizeze evenimentul. Indiferent dacă avem contract, domnul Condurache, PR-ul lui Gheorghe Mureşan nu doreşte să plătească o sumă derizorie, 75 de euro, pentru serviciile publicitare pe care i le-am oferit deoarece „nu are buget să o facă”.  O motivare hilară dacă ne uităm peste pachetele de sponsorizare propuse de Asociaţia Gheorghe Mureşan, între 1000 – 1200 euro lunar(http://www.ghitamuresan.ro/content_pdf/6_1.pdf). Iar brand-ul nu duce lipsă de sponsori, având în vedere numele cu care se laudă Asociaţia în footer-ul site-ului.

Astfel Ghiţă Mureşan, singurul român care a evoluat în NBA, brand-ul care apare la alte evenimente doar contra cost, se sustrage de la plata unei sume derizorii, iar PR-ul Cătălin Condurache se ascunde de persoana cu care a contractat, nu răspunde la telefon …. totul pentru 75 de euro. Poate îşi vor da seama, prea târziu însă, că impactul negativ ce se va răsfrânge asupra imaginii Asociaţiei Gheorghe Mureşan valorează mai mult de 75 de euro ….

8 Responses to “Ce fac unii pentru 75 de euro …”

 • ady:

  omul asta numai asta face. e un bandit

 • florin:

  il mulge pe ghita ca e o vaca buna si el e prost si nu isi da seama

 • erika:

  Rusine Gheorghe Muresan!!!

 • rob:

  Ghita e roman si doar pentru faptul ca a jucat NBA nu il face german sau american.

 • paulvero:

  tiganie d 2 bani.omul asta numai cu din astea se ocupa…saracu’ Ghita va avea imaginea sifonata d tot , daca mai continua mult cu individulasta…

 • codrin:

  nu stiu cu ce il are la mana omul asta pe ghita dar totul se va duce de rapa din cauza lui. au avut oameni super buni in club si toti au plecat din cauza lui. pacat!

 • alan:

  am citit articolul si nu imi vine sa cred. daca pt baniii astia se fac de ras… ei fac totul pentru bani desi se bat cu pumnul in piept ca fac pt copiii. sa ceri 800 ron sa faci tabara cu ghita muresan. sa inveti ce? de la cine? nici gratis nu merg copiii sa lucreze cu el. eu cred ca tot ce tine da numele ghita muresan e un balon de sapun

 • anonim:

  Catalin Condurache este un sarlatan, spun asta pentru ca am lucrat cu el in trecut si stiu clar ca nu misca un deget decat daca primeste bani. Organizeaza competitii la care nici nu se prezinta, iar cand o face, se sustrage cum doar dansul stie sa nu dea ochii cu parintii copiilor sau cu oricine altcineva care i-ar putea adresa intrebari ” incomode “, pentru a nu-i periclita ” mica afacere “. Staff-ul e de cele mai multe ori nemultumit din cauza conditiilor promise ( e vizibil cu ochiul liber ). Inca o chestie care ar trebui sa stie lumea despre acest individ este ca nu respecta nici un fel de contract (indiferent de clauze ) iar in plus, se pare ca e genul de om pentru care ar trebui sa faci munca ” pro bono ” si sa te multumesti doar cu numele “maret” al asociatiei resoective si bineinteles cu ” oportunitatea ” de a lucra cu ei.

Leave a Reply