Adrian Voinescu citește, dar nu citează!

Prezența lui Adrian Voinescu la microfonul TVR pentru a comenta meciurile de baschet din campionatul intern este un lucru ce merită salutat. Cunoscător foarte bun al fenomenului, Voinescu este vocea analistului care lipește mai mereu în România din cuplurile de comentatori, indiferent de sport.

Faptul că amintește pe timpul comentariului unui meci de declarații ale părților implicate fără a preciza pentru cine au fost date ele nu mai este deloc de lăudat. Așa s-a întâmplat la partida dintre Dinamo și BC Perla Harghitei când Adrian a amintit o declarație acordată de Laszlofy Botond, antrenorul ciucanilor, colegului meu Sabin Gherdan. Întrebat de reporter care crede că este principala armă a adversarilor, tehnicianul a spus numele lui Allen Durham și a precizat că îi va acorda o atenție sporită în apărarea acestuia. Comentatorul a observat cum ciucanii dublau în permanență la jucătorul lui Dinamo și a făcut referire la declarația mai sus amintită fără a preciza însă sursa.

Adrian, redacția totalbaschet.ro te roagă să îl suni pe Ștefan Lecca și să îl întrebi dacă este greu să citezi o sursă și implicit să respecți munca unor oameni care, uneori, contribuie cu informații la comentariile pe care le faceți la TV!

Asta dacă nu cumva a interzis Emil Hossu Longin tuturor comentatorilor TVR să amintească de site-ul care nu îi permite să își șteargă comentariile sau, pe vremea când jucai la Pitești, ai citit prea mult timp ziarul Curierul Zilei și stilul ți-a fost influențat de Marius Duinea.

Foto: Realitatea.net

Leave a Reply