“Profesioniştii” de la eurobasket.com …

Cu toţii ştim că eurobasket.com este unul dintre cele mai acesate site-uri de profil din lume, în momentul actual, iar acest aspect este bineînţeles direct proporţional cu informaţiile exclusive sau de ultimă oră publicate de sursa mai sus menţionată. Trăim cu impresia că “stimabilii domni” de acolo dispun de reporteri şi “culeg” informaţii din fiecare colţ al lumii, iar astfel devin informaţi. Realitatea stă altfel, iar eu doresc să vi-o aduc la cunoştinţă.

Să trec la subiect: Dacă accesaţi zilnic www.totalbaschet.ro, dar si eurobasket.ro (Secţiunea România), atunci cu siguranţă aţi observat unele “coincidenţe”. De fiecare dată când noi publicam un articol despre un transfer sau o accidentare (cel mai bun exemplu articolul cu Rolland Torok pe care l-am avut in exclusivitate, publicat pe data de 10 iulie: Rolland Török va absenta între 4 şi 6 luni ) a doua zi a apărut şi pe eurobasket.com : “Roland Torok out 4 to 6 months – Jul 11, 2011″. Pot să enumăr la nesfârşit alte exemple precum noile achiziţii ale Oradiei, ale Mureşului şi aşa mai departe, însă nu acest lucru ne deranjează, ci faptul că articolele sunt preluate de pe site-ul nostru FĂRĂ SĂ FIE MENŢIONATĂ SURSA!

Am încercat să iau legătura cu cei de acolo, însă mi-au răspuns la un singur mail. Degeaba am mai trimis încă 2-3, nu s-au obosit să îmi răspundă:

Dear Sir/Madam,

My name is Sabin Gherdan and I am the owner of the basketball site from Romania, www.totalbaschet.ro . Could you please tell me who is the autor of the lastest news in Romanian Section: http://www.eurobasket.com/Romania/basketball.asp?NewsID=232035 ?

I`m very much looking forward to you answer!
Kind regards,
Sabin Gherdan

Răspunsul a venit, spre surprinderea mea, promt:

Sabin,
Thank you for the e-mail. This news was posted by our correspondent – Dragan. But, why are you asking? Is there something wrong in this news?
Sincerely,Grzegorz Kulig
Sports I.T. / Eurobasket
www.Eurobasket.com
greg@eurobasket.com

Când i-am comunicat problema: faptul că noi mereu menţionăm sursa când preluam informaţii de pe site-ul lor şi dânşii nu, bineînţeles că nu mi-a mai răspuns, că doar … ei sunt profesionişti.

Astfel stimabililor Grzegorz Kulig şi “Dragan” în următoarea perioadă eu în locul vostru aş verifica fiecare transfer în parte publicat pe totalbaschet.ro, colegii ştiu de ce :)

În rest … spor la tradus :)

3 Responses to ““Profesioniştii” de la eurobasket.com …”

  • Marian Badea:

    Urmaresc multe site-uri de baschet din Europa si pot sa spun, la fel ca si voi, ca eurobasket.com este cel mai putin profesionist, multe informatii gresite (nu numai despre Romania) care doar le copiaza dar nu le verifica, statistici gresite, loturi gresite, topuri facute oarecum “dupa ureche” dupa preferinta unuia sau altuia, foarte rar mentioneaza sursa. Ii avantajeaza numele eurobasket, la prima vedere credem ca sunt profesionistii Europei in materie de baschet, dar nu e asa. Plecase Messina de la Real Madrid prin martie 2011, iar in iunie 2011 inca mai aparea pe statisticile de la meciurile Realului !!! Si vorbim de Real Madrid, o echipa cu nume sonor(si despre care se scrie foarte mult), nu de Romania de care au sau nu au informatii recente. Sunt alte site-uri mult mai bune decat eurobasket-ul, dar in afara de ballineurope, unde mai scrie din cand in cand Ady Micinic, nu prea scrie despre Romania. Nici nu prea ai ce scrie despre Romania, la ce nivel scazut avem noi. Asa ca nu va mai suparati pe ei, sunt multi dar slabi. Bafta in continuare

  • Sabin Gherdan:

    Ai dreptate Marian in ceea ce spui.
    Pe mine cel mai tare m-a deranjat faptul că nu mi-au mai răspuns la mail-uri. Măcar să fi avut tupeul să îmi spună: “bă … degeaba te agiţi atât că oricum noi o să vă preluăm în continuare fără să menţionăm sursa”.

  • [...] trecută dădeam o ştire exclusivă că Ray Kraemer s-a transferat la Giurgiu. O oră mai tâziu prietenii noştri de la eurobasket.com publicau şi ei o ştire. Două ore mai târziu un alt site de baschet prelua această ştire, [...]

Leave a Reply