EDITORIAL. “Ce caută ăsta în România?”

Cupa Gazistul (Mediaş) 09.09.2011 – Ajunsesem târziu la Sala Sporturilor pentru că făceam ultimele retuşuri în Piaţa Regele Fedrinand din localitate înainte de debutul evenimentului Mediaş Streetball 2011. Era începutul sfertului patru, tabela indica 15 puncte avantaj în dreptul “gazdelor”. Pe parchet se aflau SCM U Craiova şi CSŞ Giurgiu, iar oltenii aveau victoria în buzunar. Atmosfera era una de vacanţă, cel puţin pentru proaspătul tehnician al “gazdelor”, Andelko Madic. Deşi era un meci amical, Theo Evans nu era mulţumit cu un asemenea rezultat şi forţa revenirea. Seals se afla la datorie cu acelaşi stil ce l-a consacrat: aruncările de trei puncte. Însă în aer plutea “ceva” ce influenţa în sens negativ ritmul jocului şi procentajele la aruncările de la mare distanţa: cred că acel “ceva” se numeşte “intersezon”. LeVar încearcă să reducă din handicap cu muuulte aruncări de trei puncte, însă mingea pare să nu vrea să intre în coş. Pe aceeaşi listă s-a înscris şi un jucător de culoare, o “faţă nouă” în Divizia A. “Trebuie să fie americanu` ăla căruia i-am greşit numele atunci când l-am anunţat ca şi noul transfer la Giurgiu”, îmi spuneam. Nu am rămas deloc impresionat de prestaţia sa. Am asistat la 0/4 x3 în acel sfert plus o tentativă de slam-dunk, singur cu panoul, eşuată în mod lamentabil (a dat cu mingea direct în buză – partea exterioară a inelului). Mi-a trecut prin gând “Ce caută ăsta în România, nu are nicio şansă”.

La finalul meciului stau de vorbă cu Theo Evans care îmi spune că se află la primul joc amical cu echipa şi că nu aceasta este adevărata faţă a echipei pe care o antrenzează. Tind să-l cred, deşi aveam în minte ultimele 8 minute din partia recent încheiată. Ziua următoare Giurgiu întâlneşte Dinamo Bucureşti şi partida se încheie cu victoria clară a bucureştenilor, 83-72. Nu am putut asista la meci însă am primit statistica la finalul zilei. De curiozitate mă uit la sportivul care nu mi-a lăsat o impresie prea bună în disputa cu Craiova. Primul pe listă cu numărul 4, “Shauncey H” – haha … mi-am zis, cel puţin nu sunt singurul care i-am greşit numele – 18 puncte, 2 pase decisive, 3 recuperări, 19 la eficienţă. Al doilea din echipă după Seals cu 25 de puncte. Nu mi s-a părut ceva ieşit din comun.

09.10.2011 - Fix o lună mai târziu, după ce vorbele lui Evans s-au adeverit în primele două etape din Divizia A: Giurgiu învinge în deplasare Craiova şi acasă pe Dinamo, aflu că Chauncey este bătut într-un club din Giurgiu pentru ca 15 ore mai târziu să se stingă din viaţă. Stau şi mă întreb … ce vină a avut ? …. “Ce a căutat ăsta în România ?”

Acum nu mai am cum să îi greşesc numele …

One Response to “EDITORIAL. “Ce caută ăsta în România?””

Leave a Reply