Archive for August 27, 2012

Sfaturi utile pentru antrenamentele individuale (P)

Sfaturi utile pentru antrenamentele individuale

Performanța în baschet se face cu multă muncă care se traduce în ore de antrenament înafara terenului de baschet.

http://www.totalbaschet.ro/Pictures/2012/8/27/12_36_35_478.jpg

Așa cum se spunea într-un articol anterior, jucătorii din NBA au o condiție fizică de invidiat și de aceea ei sunt cei care domină acest sport. Ei au performanțe excepționale și la atletism sau rezistență.

Cei care sunt cu adevărat dedicați se antrenează și în timpul liber. Ei fac jogging în aer liber sau merg la sală și folosesc banda de alergare și aparatele de fitness pentru a dezvolta masa musculară.

Pentru ei specialiștii în echipamente sportive vin cu câteva sfaturi:

1. Folosiți încălțămintea specială !

  O pereche de pantofi sport pentru alergare oferă mai bine suport și protecție piciorului. Talpa unui pantof sport special creat pentru alergare se erodează mai greu pe asfalt, spre deosebire de încălțămintea pentru baschet,  are călcâiul concav și atenuează impactul cu solul, iar în componență sa are mai mult material textil pentru ca piciorul să respire.

  În plus, folosirea concomitentă a mai multor perechi de încălțăminte ajută la menținerea lor cât mai mult timp.

  2. Nu folosiți același echipament sportiv în orice situație !

   Îmbrăcămintea poate ajuta sau îngreuna antrenamentul. Dacă se preferă jogging în aer liber, vară este de preferat un tricou de microfibră, care absoarbe umezeala și lasă pielea să respire, iar în perioada rece un trening de fâș sau un windbraker care să mențină corpul la o temperatură confortabilă.

   http://www.totalbaschet.ro/Pictures/2012/8/27/12_36_44_744.jpg

   Pentru antrenamentele în sală se preferă pantalonii și tricourile cu mai mult bumbac în componență pentru că libertatea de mișcare este mai mare.

   3. Protejați echipamentul sportiv, folosiți genți speciale !

    Mărcile renumite de echipament sportiv au creat genți speciale pentru atleți astfel încât echipamentul sportiv să fie protejat și ușor de cărat. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestor genți speciale este compartimentarea. Sunt gândite astfel încât fiecare obiect necesar să se afle la locul său, fiind astfel protejat și ușor de găsit.

    Echipamentul sportiv este aliatul tău în drumul spre succes. De aceea este important să fii mereu echipat potrivit, cu echipament sportiv care să care să te protejeze și să îți îmbunătățească performanțele. Pentru a face mereu o alegere potrivită te poți baza pe brandurile de renume. Acestea oferă produse de cea mai bună calitate și lucrează mereu la îmbunătățirea performanțelor atleților.