Archive for January 2012

Replica zilei: 30 ianuarie

Replica zilei de 30 ianuarie îi revine announcer-ului Galei Baschetului Românesc, Emil Hossu Longin. La jumătatea transmisiei în direct, Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost invitat pentru a-l recompensa pe preşedintele Federaţiei Internaţionale de Baschet, Olaffur Rafnsson, cu o diplomă şi un premiu.

Nu ştim exact care este diferenţa de înălţime între oficialul român şi cel islandez, însă aproximăm la 25-30 de centimetri. În acel moment Longin a făcut următoarea afirmaţie:

Dacă eram în timpul unui meci de baschet trebuia să spunem că avem parte de un mismatch (adică de o diferenţă clară de talie), însă acum nu e cazul.

Cu siguranţă Funeriu nu a înţeles la ceea ce s-a referit Longhin, însă probabil se va interesa în zilele ce urmează.

Viorel Axinte – Cel care interpretează vocal imnul naţional al României la Arena Antonio Alexe

În acest material doresc să va fac cunoştiinţă cu Picky, pe numele său real Viorel Axinte, cel care interpretează vocal, meci de meci disputat în Arena Antonio Alexe din Oradea, imnul naţional de stat al României. Riscând să fiu considerat subiectiv, ţin să vă informez că Oradea este singurul loc din ţară (în ceea ce priveşte baschetul) unde imnul naţional este interpretat vocal .

Conform unui vechi proverb românesc, aşchia nu sare departe de trunchi. Acelaşi lucru îl spune şi despre Viorel care este un fost jucător de baschet şi unul dintre cei mai înfocaţi fani ai clubului de pe malul Crişului Repede. Tată de tripleţi, cel cunoscut în Oradea de majoritatea locuitorilor drept Picky vorbeşte despre cum a marcat 12 din 13 aruncări de trei puncte într-un meci disputat la Bucureşti respectiv despre ce l-a determinat să se apuce de muzică.

Întregul material cu Viorel Axinte vi-l redăm în cele ce urmează:

Pentru cei care nu te cunosc, te rog să te prezinţi. Te rog şi să ne spui de unde vine porecla de Picky.

Numele meu adevărat este Viorel Axinte, iar porecla de Picky vine de la bunica mea care mi-a spus aşa când aveam 3 ani. Nu ştiu de ce, însă aşa a rămas. Aşa mă ştie toată lumea. Sunt sigur că majoritate mă stiu cu numele de Picky decât de Viorel (râde). Doar familia îmi spune Viorel.

Ce face Picky în afara terenului de baschet ?

În afara terenului de baschet cânt, în timpul meu liber, cânt, în timpul meu de serviciu cânt. Practic asta fac: cânt!

Când ai avut primul contact cu baschetul ?

Primul contact cu baschetul a avut loc în clasa a 2-a. Domnul Gheorghe Cureş a venit la Şcoala Generală 8 să facă o selecţie. Mi-a plăcut şi am rămas la echipă. Am practicat baschetul până în clasa a 12-a.

Care a fost cea mai frumoasă amintire a ta de pe vremea când practicai acest sport ?

Cea mai plăcută amintire s-a consemnat la un turneu final de la Bucureşti când am marcat 12 aruncări de trei puncte din 13 încercări. Am jucat în sală la Steaua împotriva celor de la Steaua. Jucam cinci contra 10 (râde). Adică noi 5 contra ei 5 plus doi arbitri de pe teren şi trei de la masă. Nu am reţinut numele adversarilor dar ştiu că la CSŞ Bucureşti erau Paul Helcioiu, Bogdan Popescu. Îl mai ţin minte şi pe Tudor Dumitrescu care avea o mână incredibilă.

De ce te-ai lăsat de baschet ?

M-am lăsat pentru că am luat contactul cu muzica, aşa, din greşeală. Baschetul nu mi-a mers pentru că nu am prea fost băgat în seamă. Am văzut că din muzică ies mai mulţi bănuţi şi am decis să iau această cale. Adevărul e că îmi şi place.

Cum ai ajuns să interpretezi imnul naţional de stat înaintea meciurilor jucate de CSM Oradea ?

Pe vremea când jucam baschet noi ne antrenam şi cu fetele şi cu băieţii de la CSM. Atunci l-am cunoscut pe Şerban Sere cu care sunt foarte bun prieten. Şi uite aşa a venit propunerea. Şerban vrea să facă ceva foarte, foarte frumos la Oradea. Am zis că va fi ceva deosebit dacă punem în aplicare intonarea imnului naţional de stat în mod vocal. Nu ştiu cui i-a aparţinut ideea însă eu cu Şerban am decis. Oricum cert e că ideea cu Moş Crăciun îmi aparţine în totalitate (râde).

Ai de obicei emoţii ?

Tot timpul am emoţii, înaintea fiecărei prestaţii. Când vad sala plină nu îmi este foarte uşor, mai ales după greşeala făcută de Marcel Pavel. M-am documentat bine şi m-am pregătit cu tot imnul însă abia apoi am aflat că nu trebuie să cânt chiar tot imnul ci doar prima strofă (râde)

Cu cine ţii în Diviziai A ?

Este ceva clar … cu CSM Oradea (râde).

Şi dacă nu ar fi CSM Oradea ?

Dacă nu ar fi CSM aş ţine cu CSU Ploieşti. De de ? Pentru că fostul meu coleg şi actualul prieten, Levente Szijarto, joacă acolo.

Care este jucătorul tău din România şi din afara ţării ?

Jucătorul meu preferat este Nemanja Maric, iar din afară României este “the only one” Michael Jordan şi mai nou Kobe Bryant.

De cât timp eşti spectator în Arena Antonio Alexe ?

La meciurile Oradiei vin de o grămadă de timp. Veneam încă de pe vremea când Maric era coleg cu Djordjio Djordjici. Cred că din 2005.

Cine crezi că va câştiga Cupa României ?

Cupa României aş vrea să o câştige CSM Oradea însă e greu, pentru că va fi strâns.

Cine crezi că va câştiga campionatul ?

Campionatul cred că va fi câştigat de Cluj. Oradea va veni pe 2, iar Asesoftul pe 4, după Mediaş, care va încheia pe 3(râde).

Doreşti să transmiţi un mesaj iubitorilor de baschet ?

Suporterilor din toată ţara am să le transmit un singur mesaj: Iubiţi acest joc!

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre Viorel Axinte îi puteţi accesa blog-ul: http://blog.picky.ro (unde se regăsesc mai multe melodi) sau site-ul personal www.picky.ro .

Replica Zilei: 28 ianuarie

Având în vedere simţul umorului foarte dezvoltat al comunităţii baschetbalistice de pe totalbaschet.ro, începând de azi am înfiinţat o nouă secţiune a blogului denumită sugestiv “Replica Zilei”.

Replica zilei de 28 ianuarie îi revine utilizatorului “minu-s” care i-a dat un răspuns interesant lui zăpăcitu79 referit la meciul dintre “U” Mobitelco Cluj-Napoca şi BC Mureş Târgu Mureş desfăşurat sâmbătă seară la Sala Sporturilor Horia Demian.

zapacitu79 [28.01.2012 21:55] :  ha ha

cei care au fost azi la sala sa vada baschet pot sa ceara banii inapoi!!

minu-s [28.01.2012 22:29] :  .

de ce sa ceara banii? Muresul a jucat baschet

Model de mani’! Cineva interesant?

România vs România la Miskolc (Ungaria): O singură nescunoscută !

În fiecare vară Federaţia Internaţională de Baschet organizează Campionatele Europene rezervate tinerilor practicanţi ai baschetului. În 2012 FIBA a stabilit ca Europeanul la categoria U16 feminin, Divizia B, să se desfăşoare la Miskolc (Ungaria) în perioada 12-22 iulie.

Naţionala României face parte din Grupa C alături de Polonia, Bulgaria şi Luxemburg. Primul meci va avea loc pe 12 iulie şi se anunţă extrem de echilibrat. Pentru a spera la o calificare în faza următoare, reprezentativa noastră are nevoie de un debut cu dreptul. Singura necunoscută este cu cine vor ţine localnici în această confruntare ?

Povestea lui Cătălin Baciu în presa din SUA

Cătălin Baciu a fost sâmbătă, 21 ianurie, subiectul unui reportaj din cotidianul Post and Courier.

Articolul prezintă, în stilul caracteristic presei americane, povestea jucătorului român aflat în cel de-al patrulea sezon alături de Clemson Tigers.

Materialul îl puteți citi aici.

Where is Don?

Stim cu totii ca de ani buni campionatul este invadat de jucatori straini. Acestia au ajuns in timp sa le ia locul de titular jucatorilor romani, dar nimeni nu se gandea ca lucrurile vor merge chiar atat de departe incat… sa intre in pielea lor! :)

David “Don” Lawrence

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

RECORD. 231 de persoane au citit simultan site-ul TotalBaschet.ro

Marţi, 10 ianuarie, site-ul Total Baschet a înregistrat recorduri la toate capitolele. Nu mai puţin de 3.860 de vizitatori au accesat site-ul nostru producând 35.470 de afişări şi 7.156 de vizite.

Un alt record s-a consemnat la ora 21:56 atunci când 231 de persoane s-au aflat simultan pe site pentru afla dacă ciucanii au găsit un specialist în sudură sau dacă partida dintre BC PH Miercurea Ciuc şi “U” Mobitelco BT Cluj-Napoca se va mai disputa.

Tot marţi, site-ul nostru a fost accesat din 47 de ţări precum Madagascar, Tailanda, Insulele Filipine, Costa Rica sau Tunisia.

Vă mulţumim pentru susţinere – Dedicaţi baschetului 100% şi în 2012!

Explicația pentru care totalbaschet.ro este mai citit decât site-ul Federației

Nu este nicio noutate că TotalBaschet.ro este cel mai citit site de baschet din România. Acest lucru îl știu și cei de la Federația Română de Baschet și în ultima vreme încearcă prin toate metodele să ne pună bețe în roate pentru, speră ei, a ne lua locul în preferințele cititorilor.

FRBaschet trebuie însă să înțeleagă că traficul site-ului vine din viteza și acuratețea cu care oferim informații cititorilor noștri, nu subminându-ne adversarii. Iar cititorii preferă întotdeauna o sursă cu informații corecte, care, spre exemplu, știe cine a fost antrenorul principal al lui Dinamo București la meciul de marți seară, cu BCM U Pitești, a fost Nicu Toader, nu Valentin Pogonaru.

Vom reveni cu amănunte despre modul în care FRBaschet tratează TotalBaschet.ro și despre cum preferă ca voi, cei în slujba căruia trebuie să fie forul respectiv, să fiți informați despre ce se întâmplă în competițiile interne doar de pe site-ul propriu, fără a avea o alternativă. Rămâneți aproape!

Din cufărul cu amintiri: o ediție NBA Action din sezonul 97 – 98

Partea I

Partea a II-a

Partea a III-a