Archive for December 20, 2011

Super-reportaj despre Adrian Bejan pe gsp.ro

gsp.ro publică astăzi un reportaj despre Adrian Bejan, un fost jucator de baschet din Galați care în 1969 a câștigat o bursă de studiu în SUA și peste ani a ajuns ”somitate în materie de inginerie, fiind şi creatorul unei teorii privind organizarea naturii, cu aplicaţii în evoluţia sportului”

Era o societate de oameni bine crescuţi. Iar la Galaţi formam un grup de indivizi culţi, liceeni, studenţi, familişti, nu golani. Nu făceam dezastre prin hoteluri sau pe teren, ştiam limbi străine, în deplasări ne luam în sacoşă cărţile sau cursurile. Făceam antrenament de multe ori pe la 11 seara, fiindcă sala era necesară pentru o grămadă de sporturi şi abia atunci ne venea rîndul, spune cel ce este și membru al Academiei Române.

Întreg materialul îl puteți citi aici.

Scrisoarea unui fan al lui CS Otopeni catre cei din club

Aceste text a fost publicat de Radu Emil Mihai pe pagina de facebook a lui Catalin Voiculescu si reprezinta un strigat al unui suporter catre conducerea unui club a carui viata in Divizia A se pare ca se numara deja in ore!

Din ce in ce mai “bine”. Ne-am retras de la juniori 23, urmeaza seniorii peste doua etape.
Adio BASCHET OTOPENI. Imi luati ce aveam mai drag in sport in orasului nostru. Super cadou de Craciun. Sigur vina este impartita dar voi afla adevarul?
Pacat. Acum cativa ani, Otopeni era unul din cele mai infloritoare orase din Ilfov si nu numai. Acum vin altii din urma. Ex. Chiajna. Acolo se poate. Si sala noua, si stadion nou, si echipe in A la baschet si fotbal etc. etc. La noi nu mai sunt bani pentru sport. Tot respectul pentru realizarile din domeniul urbanismului si amenajarii a teritoriului, calitatea serviciilor, paza si ordine, activitati culturale s.a., dar chiar nu se poate salva sportul si mai ales baschetul.
Repet, imi va lipsi acest “mic lucru” din viata mea pentru care imi sacrificam sambetele sau alte zile din saptamana cand jucau baietii acasa, uneori chiar si in deplasare. Ce voi mai face in acele zile? Da voi privi la TV alte echipe si ma voi “consola” ca noi am ajuns unde am ajuns.
Nu acuz pe nimeni dar nici nu pot intelege cum sa ajuns la sacrificarea baschetului, acest sport in care fair play-ul este mai mult decat atat, unde pot veni sa asiste copii, tineri si tinere, femei si altii fara a pleca acasa cu “un vocabular nou de cuvinte pe care le aud in alte sporturi”.
DE CE? OARE VA MAI EXISTA BASCHET IN OTOPENI?
Pana atunci urez tuturor celor implicati in acest club, incepand de la director si pana la cei din administrativ, un Craciun Fericit, un An Nou mai bun in care sper sa ne revedem cat mai curand.

PS:
Acest mesaj vreau sa ajunga la toti cei din club (chiar si jucatori), la D-l Primar, la Primariei si la Consiliului Local