Archive for December 7, 2011

Un text bun despre fostele glorii ale Asesoftului!

Mărturisesc că, nefiind un fan al cronicilor publicate pe site-urile oficiale ale echipelor, am început să îl citesc pe Bogdan Chitic din întâmplare. Nu mai știu exact în ce context dar țin minte că mi-a placut foarte mult primul material citit. O cronică scrisă concis ce a punctat exact momentele decisive ale partidei respective, cu câteva referiri tehnico-tactice pe înțelesul tuturor cititorilor, adică o abordare pe care am mai întâlnit-o  în presa scrisă offline a ultimilor ani doar la trei jurnaliști.

Din păcate doi dintre ei, Adrian Popa și Vasile Racovițan, nu mai activează în domeniu și, din fericire al treilea, Adi Cojocaru, este un om de bază în echipa TotalBaschet.

Astăzi Bogdan publică pe site-ul Fair Play de Prahova un material excelent despre fostele vedete ale Asesoftului și drumul lor profesional după ce au renunțat la tricoul alb albastru.

Vă invit să citiți textul respectiv și să îl urmăriți în continuare pe Bogdan. Merită!

Juniori de perspectivă, o nouă rubrică pe totalbaschet.ro

TotalBaschet.ro lansează astăzi o nouă rubrică dedicată tinerilor jucători de perspectivă din baschetul românesc.

Dacă pentru evoluțiile bune din Divizia A acordăm etapă de etapă distincția de Juniorul etapei și clasificăm jucătorii români născuți după 1989 într-un top bazat pe media de eficiență și pe cea a minutelor jucate în fiecare rundă, de această dată ne vom îndrepta atenția spre juniorii sub 16 ani care încă nu aspiră la minute în Divizia A. Deocamdată ei se rezumă la a fi cât mai buni în categoria lor de vârstă pentru abia peste câțiva ani să ajungă să se desfășoare în fața camerelor de luat vederi pe prima scenă a baschetului românesc sau într-un alt campionat.

Primul astfel de jucător pe care vi-l aducem în atenție este Robert Lander, legitimat la LPS Pitești. Alegerea lui Robert pentru a deschide această serie care sperăm să se prelungească la infinit nu a fost făcută după vreun criteriu al valorii jucătorilor de vârsta sa (nu cred că i-a clasificat nimeni până acum) ci la recomadarea unui colaborator al site-ului care, inspirat de materialul lui Adi Cojocaru despre Casian Todorov, mi-a spus că știe și el un jucător la Pitești pe al cărui număr pariază. Astfel am ajuns să iau legătura cu Robert, apoi cu antrenorul său, Narcis Șufariu, și să pun ca la cap informațiile pentru a redacta materialul pe care îl puteți citi astăzi pe site.

Închei prin a vă îndemna să ne propuneți jucători pentru această serie de materiale, baschetbaliști de perspectivă care nu au ocazia de a fi prezenți atât de des în mass media precum sunt colegii sau colegele lor mai mari (da, vom scrie și despre fete!!!), ce evoluează în Diviziile A sau B și care merită să fie cunoscuți și dincolo de comunitățile din care provin.

Aștept propunerile voastre fie prin comentarii la acest post, fie pe site sau facebook. Iar dacă sunteți autorul unui astfel de articol nu ezitați să ni-l trimiteți pentru a-l publica pe site.