Archive for November 2011

Nu dau doi bani pe declaraţiile lui Gabriel Calancea!

Pe adresa de contact a site-ului am primit un mail din partea lui Rodinel Frăsineanu pe care o publicăm în cele ce urmează:

M-am convins de o parte din oamenii care activează în baschetul românesc. Dintre aceştia se distinge unul care răspunde la numele de Gabriel Calancea, cel cu care am stat faţă în faţă, în biroul său, pe data de 16 iulie, când am ajuns la un acord verbal în ceea ce priveşte preluarea unor echipe de baschet. Ne-am strâns mâinile şi stabilisem să ne auzim la telefon luna următoare pentru un răspuns ferm: “Dorim să colaboram, avem nevoie de antrenori, sunaţi-mă în 3-4 săptămâni. L-am sunat, dar în zadar, nu a mai răspuns. La sfârşitul lui august l-am contactat după un alt număr de mobil, a răspuns, normal, nu cunoştea numărul, şi a început să debiteze şedinte, bla, bla,bla, sunaţi-mă vineri. Si… Vineri nu a mai răspuns. Aşa că, “oamenii” de teapa lui nea Calancea e plină lumea baschetului. Aştia sunt, nişte indivizi fără coloană vertebrală, fără cuvânt, fără onoare. De fapt, poate le explicaţi voi ce înseamnă fair-play-ul!

Rodinel Frasineanu

Dan Ioan e defapt … o ea (!)

Săptămâna trecută colegul meu, Costin Marinescu, lucra la topul juniorilor, material publicat săptămâna de către site-ul nostru,  când a descoperit un lucru extrem de interesant. Se afla la sportivul legitimat la CS Dinamo Bucureşti, Dan Ioan, şi dorea să îi actualizeze statistica din etapa precedentă când a descoperit cu stupoare că fiul comisarului FRB, Ioan Constantin, e defapt …. o ea !

Mai exact, se afla pe site-ul FRB şi căuta jucătorul menţionat mai sus, când a dat peste Ioana Daniela Grecu, o sportivă născută pe 26 septembrie 1981 ce a evoluat, “pe vremuri”, la ICIM Arad.

Încercaţi şi voi: http://www.frbaschet.ro/jucatori/dan-ioan . După ce aţi intrat pe respectivul link puteţi să daţi click pe logo-ul Total Baschet aflat pe site-ul FRB pentru a reveni la noi pe site ! Bafta !

Brice Kalala Kabengele, Virgil Căruţaşu şi balonul de gumă

În cadrul etapei a 9-a a Diviziei A masculine de baschet CS Energia Rovinari disputa un meci pe teren propriu împotriva CSM Bucureşti. Gazdele conduceau cu scorul de 82-81, iar tabela indica o secundă de joc efectiv. Practic bucureştenii aveau puţine şanse de a învinge (şansă de care Fometescu era să profite), deoarece gruparea din Târgu Jiu beneficia de posesia mingii în jumătatea de atac.

Înainte ca mingea să fie repusă în joc, cameramanul postului Digi Sport a surprins un moment haios ce îl are în prim plan pe Brice Kalala Kabengele: extrema gorjenilor se relaxa făcând baloane din gumă.

Câteva secunde mai târziu Căruţaşu i-a spart balonul lui Kabengele, spre surprinderea celui din urmă :)

CNAV are cel mai gras baschetbalist din România :)

Adrian Andronache este cel mai gras baschetbalist din România.

Conform site-ului oficial al Federației Române de Baschet jucătorul legitimat la CN Aurel Vlaicu din București cântărește nu ma puțin de 188 kg, fiind, de departe, cel mai gras baschetbalist ce activează în țara noastră.

În realitate, jucătorul născut pe 12 februarie 1995 cântărește mult mai puțin și arată așa:

Pariez pe cifra 6!

Pe Casian l-a cunoscut în urmă cu aproximativ 3 ani la nu meci al celor de la CSS Bega Timişoara. Apoi, personal, vreun an mai târziu când l-am avut invitat într-o emisiune sportivă. Era primul nume pe care regretatul Mircea Albu îl rostea atunci când începea să înşire lista de jucători de la grupa sa. De acolo mi-a şi rămas în minte.

L-am reîntâlnit în câteva interviuri. Vorbea la fel de fluent şi de bine ca la 14 ani, chiar dacă acum a crescut. Un băiat blonduţ, carismatic, mai mereu zâmbitor, dar unul dintre acele tipuri de sportivi care SPUN ceva atunci când vorbesc, nu fac maraton de clişee şi vorbe goale.

Acum un an primea un premiu de “cea mai mare tânără speranţă” la o gală sportivă. Nu ştiu cât de mult a însemnat pentru el. Dar deşi ne cunoşteam de ceva vreme, refuza să îmi spună pe nume pentru că “am crezut că e deplasat şi poate întind prea mult coarda”. Mă lua cu “dumneavoastră”. A fost a doua oară când mi-a rămas în minte şi am început să îl apreciez şi mai mult pe puşti.

Sigur,există cu siguranţă foarte mulţi copii, tineri, sportivi care au bun-simţ, care sunt talentaţi, dar nu îi cunosc pe toţi, aşa că şi eu mă rezum la ceea ce am întâlnit. Iar acest puşti are ceva special.

Rolul primordial al jurnalistului este acela de a informa. Cel secundar, de a educa şi forma opinii către publicul său. Aş vrea să vă aduc la cunoştinţă faptul că la Timişoara există un băiat, de 16 ani, care nu iasă în mod evident în faţă, care îşi vede de treabă, munceşte mult şi are mentalitate de învingător. L-am văzut la ultimul meci cât de supărat era că echipa sa a pierdut. La patru zile după aceea spune că “a mai trecut, dar nu suport să pierd”. Un puşti blonduţ, talentat şi cu mult bun-simţ, care iubeşte baschetul şi nu postează pe facebook  “currently at Club X..”. E maniac după mingea portocalie şi vede în Zlatko Jovanovic un super-jucător. Adesea se inspiră de la el.

La ultimul meci a demonstrat că, deşi e printre cei mai mici din echipă, îi pasă mai mult de jocul colectiv decât de al lui, suferă la fiecare posesie pierdută şi nu îşi revine nici la patru zile după aceea.

Casian Todorov e doar un puşti de 16 ani care joacă baschet de plăcere. Şi asta se simte. Are minusuri specifice vârstei. Mai are multe de învăţat, dar aşa cum se spune, e vorba de “1% talent şi 99% muncă” pentru a deveni un mare sportiv.

Puştiule, anul acesta e şansa ta. Poţi să joci baschet, aşa cum ştii. Nu te va certa nimeni dacă greşeşti. Eşti aici ca să înveţi şi să creşti. Fă-o aşa cum ştii, aşa cum ai văzut la cei mari şi fii conducătorul de joc al propriului tău destin. Râmâi la fel de modest după victorii şi la fel de supărat după înfrângeri. Învaţă să iei ce e bun din fiecare eşec şi caută să nu te mulţumeşti niciodată cu puţin. Am încredere în tine! Nu caut să pun presiune, nici să te responsabilizez. E destinul tău şi în afară de câteva interviuri, o emisiune şi un premiu nu ne leagă nimic.

Simt doar că e momentul, ca jurnalist, să mă folosesc de această “putere” pentru a-i da un imbold unui tânar sportiv. Asta am învăţat să fac în cinci ani de presă şi nu mă dezic. Nu vreau să te compar cu nimeni. Aici nu suntem la fotbal, cu brilianţi, diamanţi, dodei şi prinţişori. Aş vrea să te compar cu tine. Aşa cum sper să fii peste zece ani. Acum, îmi permit doar un sfat…

Puştiule, îndrăzneşte să fii MARE!

PS: Cifra “6″  este numărul cu care Casian Todorov evoluează la BC Timişoara II

Rolul antrenorului secund în Divizia A :)

După cele petrecute etapa trecută la Mediaş toată lumea se întreba care este rolul antrenorului secund în Divizia A masculină de baschet. Total Baschet a aflat o zi mai târziu şi vine cu răspunsul:

Materialul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!

RECORD. 184 de persoane au citit simultan totalbaschet.ro

Sâmbătă, 12 noiembrie, site-ul TotalBaschet.ro a publicat 44 de articole despre ultimele noutăţi din campionatele interne de baschet: Divizia A masculin şi feminin respectiv Divizia B masculin. În schimb site-ul a fost vizualizat de peste 3.000 de utilizatori unici care au accesat nu mai puţin de 31.665 de pagini.

Cum nicio veste bună nu vine nicio dată singură, în cursul serii de sâmbătă 184 de persoane au citit simultat ultimele noutăţi din baschetul intern şi extern.

Tot sâmbătă, site-ul nostru a fost accesat din 39 de ţări diferite, iar media de timp petrecută a fost de 8 minute şi 17 secunde.

Vă mulţumim pentru susţinere – Dedicat baschetului 100%

Relaţia antrenor – jucătoare :)

Azi căutam o poză,  într-o arhivă neorganizată, a unei sportive ce a evoluat în urmă cu câteva sezoane în România, când am dat peste o altă poză care mi-a pus zâmbetul pe buze. Nu am dorit să fiu egoist şi am decis să o “impart” cu cei care ne citesc blogul.

*Domnul Piperea are simţul umorului foarte bine dezvoltat şi sunt sigur că nu se va supăra :D

Adrian Voinescu citește, dar nu citează!

Prezența lui Adrian Voinescu la microfonul TVR pentru a comenta meciurile de baschet din campionatul intern este un lucru ce merită salutat. Cunoscător foarte bun al fenomenului, Voinescu este vocea analistului care lipește mai mereu în România din cuplurile de comentatori, indiferent de sport.

Faptul că amintește pe timpul comentariului unui meci de declarații ale părților implicate fără a preciza pentru cine au fost date ele nu mai este deloc de lăudat. Așa s-a întâmplat la partida dintre Dinamo și BC Perla Harghitei când Adrian a amintit o declarație acordată de Laszlofy Botond, antrenorul ciucanilor, colegului meu Sabin Gherdan. Întrebat de reporter care crede că este principala armă a adversarilor, tehnicianul a spus numele lui Allen Durham și a precizat că îi va acorda o atenție sporită în apărarea acestuia. Comentatorul a observat cum ciucanii dublau în permanență la jucătorul lui Dinamo și a făcut referire la declarația mai sus amintită fără a preciza însă sursa.

Adrian, redacția totalbaschet.ro te roagă să îl suni pe Ștefan Lecca și să îl întrebi dacă este greu să citezi o sursă și implicit să respecți munca unor oameni care, uneori, contribuie cu informații la comentariile pe care le faceți la TV!

Asta dacă nu cumva a interzis Emil Hossu Longin tuturor comentatorilor TVR să amintească de site-ul care nu îi permite să își șteargă comentariile sau, pe vremea când jucai la Pitești, ai citit prea mult timp ziarul Curierul Zilei și stilul ți-a fost influențat de Marius Duinea.

Foto: Realitatea.net

Interviu cu Radu Diaconescu pe gsp.ro

GSP nu scrie des de baschet iar în puținele situații în care o face ne-a obișnuit să fie vorba despre e un eveniment tragic sau despre vreun can can.

De data aceasta însă publică, cu titlul ”Baschetul nostru e-n moarte clinică” și sub semnătura lui Ovidiu Ioanițoaia, un interviu cu Radu Diaconescu în care fostul mare baschetbalist român vorbește despre vița și familia sa din Canada, despre cum era atmofera la meciurile de baschet în anii ’70 și despre cât de dezamăgit este când vede starea actuală a acestui sport în românia.

Întreg intreviul îl puteți citi AICI.