Archive for October 31, 2011

“It is a good question!”

Motivul pentru care acest material a ajuns pe blog şi nu pe site îl constituie faptul că a fost o greşeală pe care am comis-o.

Sâmbătă seară la Sala Sporturilor din Târgu Mureş, CSM Oradea conducea cu 6 puncte formaţia gazdă, 77-83, iar tabela indica 11 de secunde rămase. Nemanja Maric transformase ambele libere de care dispunea, iar mureşenii trebuiau să repună mingea în teren moment în care Virgil Stănescu a strigat către bancă “time-out”, însă cei de pe margine nu au schiţat niciun gest.

A urmat conferinţa de presă la care a participat şi Deri Csaba. L-am întrebat pe antrenorul gazdelor de ce nu a cerut timp de odihnă cu 11 secunde rămase de disputat când era condus cu -6 puncte şi mi-a răspuns următoarele:

Nu le-am folosit pe toate cele trei ? Poate … nu ştiam că mai am încă un time-out, sincer. Cred că am folosit toate cele trei timpuri de odihnă. Poate când am cerut eu au cerut şi cei de la Oradea şi le-a acordat lor minutul de pauză şi aşa poate am avut, însă nu am ştiut de el. “It is a good question!” (nr. e o întrebare bună)

Cu alte cuvinte antrenorul principal al echipei mureşene nu ştia dacă mai are sau nu timp de odhină deşi finalul de meci se anunţa (şi a şi fost) foarte echilibrat.

În fine, greşeala mea a fost faptul că nici eu nu ştiam dacă Deri Csaba mai dispunea de un time-out sau nu. După conferinţa de presă am fugit la masa oficială unde mi s-a comunicat faptul că nu mai putea beneficia un minut de odihnă. E adevărat, am greşit, însă chiar dacă sunt subiectiv eu am o scuză :)