Archive for September 21, 2011

Marius Duinea ne învaţă bunul simţ în profesia de jurnalist

În fiecare zi fiecare redactor al site-ului petrece aproape o oră căutând pe internet, pe site-urile sau ziarele locale, informaţii din baschet. Ori de câte ori găsim ceva de interes prezentăm informaţiile respective cititorilor, citând de fiecare dată sursa. Uneori punem şi linkuri către respectivele surse în texte.

Unul dintre ziarele des citate pe site este Curierul Zilei din Piteşti. Jurnaliştii de la Curierul obţin declaraţii de la componenţii echipei iar bunul simţ ne-a îndemnat întotdeauna să le respectăm munca precizând numele publicaţiei.

Nu acelaşi lucru înţelege să îl facă Marius Duinea care semnează astăzi un articol cu o declaraţie a lui Tudor Costescu fără a preciza cui a fost acordată aceasta.

Pentru gestul domnului Duinea nu găsesc decât trei explicaţii:
1. ziaristul îşi desconsideră atât de mult cititorii încât le serveşte ceva ce au citit pe totalbaschet.ro cu două zile în urmă;
2. Costescu, în discuţia pe care a avut-o la telefon cu dânsul, a citit din mail-ul pe care mi l-a trimis duminică seară;
3. Costescu trimite comunicate de presă pe baza întrebările pe care i le pun eu;

Sau poate totalbaschet.ro a călătorit în viitor, a văzut ce a spus antrenorul pentru Curierul, şi cu o nesimiţire fără margini a publicat cu două zile înainte textul….

Ruşine, totalbaschet.ro!