Archive for September 2011

Ghici ciupercă cine sunt arbitrii ?

Facem un apel la toţi iubitorii de baschet din România: suporteri, jucători, oficiali, antrenori, arbitrii şi chiar comisari. Ne puteţi spune şi nouă care sunt arbitrii ce vor oficia sâmbătă şi duminică meciurile de la Sibiu ? Sau cel puţin … o adresă de unde sa-i găsim ….

Nu de alta … însă cu 14 ore până la primul meci pe site-ul FRB nu este menţionat nimic.

Cel care ne va ajuta va primi un premiu din partea totalbaschet.ro :)

Pozele de pe totalbaschet.ro ajung departe …

… dovadă este chiar următoarea fotografie realizată de către fotoreporterul nostru, Andor Marton, pe data de 14 august 2011, la finalul Campionatului European de la Oradea. Dintre toate cele 680 de poze, conducătorul de joc al Spaniei U18, Elena De Alfredo, a preferat-o pe cea realizată de Andy să o ilustreze drept “principala poză de profil” încă de la finalul evenimentului. Mulţumim pe această cale, Elena, de publicitate :)

Pozele lui Andor Marton sunt apreciate şi în România, ne dăm seama de acest lucru vizualizând profilul, de pe acelaşi site de socializare, sportivului Siviu Lupusavei.  Trebuie însă să recunoaştem că Silviu a apelat la o metodă mult mai originală de a-şi publica fotografia :D

De asemenea, mulţumim Silviu ! :D

PS:  Siviu, găseşti poza respectivă dând un clic AICI.

dabaschet.net îşi cere oficial scuze portalului totalbaschet.ro

Joia trecută (22.09) site-ul Total Baschet prin intermediul reporterului Ioana Ardereanu publica în exclusivitate două interviuri cu Vladimir Arnautovic şi Cătălin Burlacu. Vineri (23.09) respectivele interviuri au fost preluate de către csuasesoft.ro cu link direct către site-ul nostru:

Într-un amplu interviu acordat siteului totalbaschet.ro, Vladimir Arnautovic, antrenorul principal al Asesoftului, a declarat faptul că vicecampioana merge la Tg. Jiu pentru a câştiga meciul retur cu Energia şi a obţine astfel biletele pentru sferturile de finală [.......]  Cele două interviuri pot fi citite aici si aici.  / Fragment din materialul de pe csuasesoft.ro

Tot în cursul de vineri dabaschet.net preia cele doua declaraţii, având ca sursa …. csuasesoft.ro deşi în articolul de pe site-ul oficial al clubului prahovean era scris clar, încă de la începutÎntr-un amplu interviu acordat siteului totalbaschet.ro Din păcate, în ziua de azi cu vorba bună nu prea rezolvi nimic, aşa că a trebuit să apelăm la notificări oficiale, printr-un avocat, pentru ca munca noastră să fie apreciată şi respectată aşa cum e normal. În scurt timp lucrurile au revenit, oarecum, la normal: printr-un comunicat oficial site-ul dabaschet.net şi-a cerut scuze portarului totalbaschet.ro pentru “dezinformarea făcută”, angajându-se de acum înainte ca “pe viitor să fim mult mai atenţi în astfel de cazuri şi sperăm să nu se ajungă la o situaţie similară”. Redaţia site-ului totalbaschet.ro speră să nu mai întâmpine astfel de probleme.  Nu e vorba decât de respect în ceea ce faci (indiferent dacă e vorba de jurnalism sau un alt subiect) şi cred că aşa cum noi menţionăm de fiecare dată sursa informaţiilor sau a pozelor preluate, toată lumea poate să o facă la fel !

Nici în 6 oameni, Energia Rovinari nu a putut trece de CSU Ploieşti :)

Vineri, 23 septembrie, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu a avut loc partida dintre Energia Rovinari şi CSU Ploieşti. Datorită rezultatului înregistrat în tur (78-76 pentru Ploieşti) se anunţa un joc interesant. Nu a fost să fie aşa, prahovenii impunându-se fără nicio problemă.

Teoretic, pe tot parcursul sfertului trei al jocului, Slobodan Nikolic a trimis în teren şase jucători(foto), pentru a mai reduce din handicap :D Însă nici aşa gorjenii nu au putut reveni pe tabelă.

*În realitate a fost o greşeală a oficialului care a ţinut statistica meciului, acesta uitând să scoată un jucător atunci când s-a produs o schimbare, dându-şi seama abia la începutul sfertului 4.

Marius Duinea ne învaţă bunul simţ în profesia de jurnalist

În fiecare zi fiecare redactor al site-ului petrece aproape o oră căutând pe internet, pe site-urile sau ziarele locale, informaţii din baschet. Ori de câte ori găsim ceva de interes prezentăm informaţiile respective cititorilor, citând de fiecare dată sursa. Uneori punem şi linkuri către respectivele surse în texte.

Unul dintre ziarele des citate pe site este Curierul Zilei din Piteşti. Jurnaliştii de la Curierul obţin declaraţii de la componenţii echipei iar bunul simţ ne-a îndemnat întotdeauna să le respectăm munca precizând numele publicaţiei.

Nu acelaşi lucru înţelege să îl facă Marius Duinea care semnează astăzi un articol cu o declaraţie a lui Tudor Costescu fără a preciza cui a fost acordată aceasta.

Pentru gestul domnului Duinea nu găsesc decât trei explicaţii:
1. ziaristul îşi desconsideră atât de mult cititorii încât le serveşte ceva ce au citit pe totalbaschet.ro cu două zile în urmă;
2. Costescu, în discuţia pe care a avut-o la telefon cu dânsul, a citit din mail-ul pe care mi l-a trimis duminică seară;
3. Costescu trimite comunicate de presă pe baza întrebările pe care i le pun eu;

Sau poate totalbaschet.ro a călătorit în viitor, a văzut ce a spus antrenorul pentru Curierul, şi cu o nesimiţire fără margini a publicat cu două zile înainte textul….

Ruşine, totalbaschet.ro!

Totalbaschet.ro stabileşte un nou record al audienţei !

Iubitorii sportului cu mingea la coş au aşteptat îndelung debutul noului sezon competiţional de baschet intern, după o pauză de peste trei luni în care echipele s-au întărit şi pentru a aduce cât mai multă lume la sălile de sport din România. Dovadă sunt statisticile.

Abia a trecut primul tur al Cupei României, atât la masculin cât şi la feminin, iar cititorii au luat cu asalt cel mai accesat portal de baschet din România: www.totalbaschet.ro . Astfel, în ziua de 19.09.2011, un număr de 2.969 de vizitatori unici au accesat site-ul nostru, înregistrându-se în acelaţi timp 5.125 de vizitări, ceea ce înseamnă un nou record la ambele capitole. Redacţia site-ului le-a răsplătit findelitatea celor aproape 3.000 de vizitatori unici, cu nu mai puţin de 37 de materiale referitoare la ultimele noutăţi din baschetul intern şi extern.

Cititorii sunt cei care demnostrează faptul că Total Baschet este site-ul de baschet #1 în România. Suntem dedicaţi baschetului 100% şi aşa vom rămâne!

Rămâneţi alături de noi pe tot parcursul sezonului, pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi din baschetul intern. Vă vom pune la dispoziţie avancronici, cronici, declaraţii, analize, interviuri, declaraţii şi multe alte surprize!

Bojan Grubisc scrie istorie :)

Bojan Grubisic evoluează în campionatul românesc de 3 ani, din sezonul 2008 – 2009, când a semnat un contract cu BC Timişoara. Până astazi jucătorul se origine sârbă nu a ieşit cu nimic în evidenţă. Un back up center prin definiţie, Grubisic a avut cel mai bun sezon al său din punct de vedere statistic anul trecut când a evoluat în tricoul celor de la BCM U Piteşti.

În această vară Bojan a ajuns la Giurgiu iar în primul său meci oficial în culorile echipei antrenate de Theo Evans a reuşit un lucru foarte rar întâlnit: fault în chiar prima secundă de joc.

Grubisic a fost jucătorul desemnat să se lupte în primul angajament al partidei dintre echipa sa şi CS Dinamo. Adevarsarul său direct a fost Michael Davis iar după ce Mircea Şerban a aruncat mingea pentru primul angajament sârbul nu a nimerit balonul ci mână adversarului său.

Astfel Grubisic are şansa de a intra în cartea recordurilor campionatului românesc ca autorul celului mai rapid fault.

Ruşine, Aurelian Urucatu!

CSM Bucureşti a învins pe Politehnica Iaşi cu 102 – 49 într-un meci din optimile de finală ale Cupei României la baschet masculin.

În galopul de sănătate al bucureştenilor fiecare jucător din tabăra gazdelor a marcat peste 50% din aruncările de două puncte pe care le-a încercat. Cu o singură excepţie: Aurelian Urucatu. Românul a avut doar un singur coş marcat din 3 încercări din interiorul semicercului de 6.75m, adică un procentaj de 33%.

Ruşine, Aurelian Urucatu! :)

Audienţă selectă la meciul “U” Mobitelco vs Szolnok OLAJ

Un cowboy a luat parte la meciul dintre campioana României, U Mobitelco şi campioana Ungariei, Szolnok OLAJ, ce s-a desfăşurat sâmbăta trecută la Cluj-Napoca.

Foto: Andor Marton

Totalbaschet.ro preluat de cel mai citit site de baschet din Olanda!

Totalbaschet.ro a publicat sâmbăta trecută, în exclusivitate, ultimul trasnfer realizat de SCM Craiova: Steve Ross. Articolul poate fi accesat aici.

Materialul a fost preluat, cu link direct, de către cel mai citit site de profil din Olanda: ibasketball.nl şi poate fi accesat aici.

Mulţumim olandezilor  care au dat dovadă de profesionalism! Bineînţeles că informaţia a fost preluată de către eurobasket.com, iar apoi alte site-uri din România au preluat eurobasket.com. Explicaţia e simplă totalbaschet.ro = 15 caractere , eurobasket.com = 14 caractere, iar cu criza asta ….