Archive for August 19, 2011

Graba strică (face) treaba!

Continuăm să fim cârcotaşi (căci dacă nu zici nimic eşti luat de fraier, nu?) şi să vă mai povestim o întâmplare care, pe mine cel puţin, m-a amuzat. Ieri dimineaţă juca România împotriva Emiratelor Unite Arabe, într-o partidă contând pentru faza grupelor a Jocurilor Mondiale Universitare. Având în vedere că Emiratele Unite Arabe erau ciuca bătăilor în grupa din care facea parte România, colegul meu Adi Micinic, optimist din fire, a compus dinainte să ştie rezultatul un articol cum că România a învins şi s-a calificat mai departe. Materialul mai avea nevoie doar de un scor final şi de marcatori, astfel la câteva minute de la finalul jocului ştirea să fie pusă pe site pentru cititorii noştri fideli care ne citesc zi de zi.

Ceea ce a greşit colegul meu şi a uitat să corecteze (doar peste 15 minute), a fost următorul adversar pe care România urma să îl întâlnească. Când a redactat materialul, Adi a greșit intenționat numele următorului oponent (Canada), menționând numele Serbiei drept câștigătoare a grupei. Cum alte publicaţii ştiu că urmărim competiţia şi că vom publica rapid un articol, au zis să nu mai verifice şi să se ia după noi, dovadă fiind următoarea poză:

De asemenea, nu pot să uit o întâmplare similară. Săptămâna trecută dădeam o ştire exclusivă că Ray Kraemer s-a transferat la Giurgiu. O oră mai tâziu prietenii noştri de la eurobasket.com publicau şi ei aceeaşi ştire, fără să ne menţioneze, clar! Două ore mai târziu un alt site de baschet prelua această ştire, ghiciţi de unde ? Răspuns corect, 100 de puncte …..  de pe eurobasket.com :)

Luând în calcul aceste circumstanţe, deştept este cel care îşi crează un site fantomă (gen blog simplu) cu numele de xyz.com,  care preia toate ştirile din lumea baschetului, iar tu nu trebuie decât să preiei site-ul fantomă xyz.com, corect nu ?

O zi de joi cu noroc !

Pe adresa de contact a site-ului a sosit un text de la un cititor pe nume Doru Boian, care a vrut să împărtăşească părerea sa referitoare la loturile naţionale ale României care se află în această perioadă în pregătiri:

Greu o pui de o relatie cu “Baschet.Ro”. Insa daca se insista..iata-ma! Dupa “Fukushima” baschetului nostru, prin Suedia, s-au nascut cateva idei pe care le-am numit “Vegetarieni”. Acum ajung pe bolog. Cine alearga dupa doi iepuri.ajunge vegetarian! Asa spune o vorba, asa au si facut conducatorii baschetului de pe la noi. Au zis ei ca a sosit momentul sa faca performanta atat cu “universitarii”, cat si cu nationala de seniori. Au impartit la doi si au plecat la drum sa cucereasca lumea. O medalie la Universiada si calificarea cu nationala mare. Care n-a fost sa fie! La Universiada ne-au “dovedit” brazilienii prin prelungiri, iar nemtii sunt nemti. Chiar daca e Cupa Satelor ei vor sa castige. Iar cu noi.le-a cam iesit. Medalie? Un etaj mai sus! Lasa ca e bun si un loc de 9 – 16! Ieri au jucat si baietii de la nationala. Prin Suedia. Au jucat???? Ne-au batut cei blonzi de am uitat pentru ce am intrat in competitie. Chiar asa? Citesti prin jurnal si-ti dai seama ca totul a pornit de la atitudine. Ei au jucat cu ambitie, daruire, au alergat, au vrut sa demonstreze ca POT. Si .zeci de puncte diferenta. Nu ne-a picat bine! Noua, suporterilor. Capitanul Silvasan spunea printr-un un inerviu ca sunt posibile 4 victorii, dar si 4 infrangeri. O sti ceva???? Mai speram ca o sa mancam ceva carne de iepure. Nu vrem sa trecem pe legume. A fost un accident. Mai sunt 3 meciuri. Hai Romania!

Si a venit ziua de joi. Am prins un iepure. A fost ziua cand “Cineva acolo sus” ne-a iubit. Mai intai ne-a iesit cu “universitarii. S-au calificat in sferturi. Jocul rezultatelor ne-a fost favorabil, cum nu s-a mai intamplat de multe ori. Unii zic ca cehii au jucat pentru noi. Eronat! Au jucat pentru ei, insa nu le-a iesit pentru 2 (DOUA) puncte. Cele doua ne-au fost noua favorabile. Bun asa! Acum sa ne ajutam si noi. Sa vedem echipa in semifinale. Frumoooos! Nationala a avut un meci cam.nautic. A condus si cu 17 puncte, dar era s-o comita romaneste. Sa se inece la mal!!! Noroc ca nici albanezii nu se simt foarte bine in apa. Ca si submarinele lor care au nevoie de aer. Se stie gluma. Deci..au avut doua libere in ultima secunda. Puteau castiga. Puteau egala. Care n-au mai avut aer! Le-au ratat pe ambele si am castigat noi. Ne apropiem si de al doilea iepure. Unde mai pui ca azerii au luat-o pe coaja. Chiar ca a fost o zi de joi norocoasa. Acum TREBUIE sa jucam baschet cate 40 min pe meci. Si sa ne bucuram de victorii. Hai Romania!