Archive for August 2011

De ce nu avem rezultate internaţionale ? Răspunsul aici!

“Nota” a fost publicată pe facebook chiar înaintea Campionatului European U18 Divizia A de la Oradea. Fără alte comentarii vă prezentăm câteva cuvinte referitoare la lotul naţional ale Soniei Ursu.

http://www.totalbaschet.ro/Pictures/2011/8/29/15_21_26_517.jpg

Textul poate fi accesat: http://www.facebook.com/note.php?note_id=234323156608088

Gura lumii

Pe adresa de contact a site-ului a sosit un text de la un cititor pe nume Doru Boian, care a vrut să ne împărtăşească părerea sa referitoare la naţionala tricoloră de seniori şi cea care a participat la Jocurile Mondiale Universitare:

Ce nu face omu’ pentru “gura lumii”. Isi cumpara Mertzan si sta…cine mai stie pe unde; are mobil meserias si cartela cea mai ieftina. Si tot asa! Pe la baschetul national “gura lumii” se traduce prin statistici. Adicatelea sa ocupam si noi un loc onorabil la o competitie. Asta in conditiile in care nu figuram prin clasamentele mondiale. A venit Universiada si ne-am zis ca ne-a pus Al de Sus mana exact pe crestet. Hai cu clasamentul! Am luat cei mai buni “studenti” si da-i cu competitia. Am terminat pe locul 8 si tare ne mai mandrim. Cel mai bun loc de prin istoria cu mingea la cos. Asa e! Comportarea e meritorie, dar…. un mare DAR tot avem. Toti au venit mai mult cu copiii. Noi am luat oamenii de pe la nationala. Ce daca s-a compromise o lupta pentru calificare. Avem locul OPT la competitie mondiala!!! Si ce-am mai facut? Paiiii… am invins Cehia si hai sa zicem China. Baietii de prin desert nu se pun. In rest am incasat batai peste infrangeri, de ne stricam statistica. Asta daca mai vede cineva dincolo de locul 8. Cel meritos! A fost inteleapta decizia? I-am lasat pe “nationali” sa o fure de nu s-au vazut prin Suedia si sa o incaseze si pe la azeri. La astia din urma eram egali la pauza si….dintr-o data au fugit la 20p, de nu i-am mai prins nici cu Interpolul! Ne trebuia locul doi. Nu ramanem nici pe trei daca nu invingem Belarusul. Dar suntem pe 8 la Universiada….Bine-i?

Graba strică (face) treaba!

Continuăm să fim cârcotaşi (căci dacă nu zici nimic eşti luat de fraier, nu?) şi să vă mai povestim o întâmplare care, pe mine cel puţin, m-a amuzat. Ieri dimineaţă juca România împotriva Emiratelor Unite Arabe, într-o partidă contând pentru faza grupelor a Jocurilor Mondiale Universitare. Având în vedere că Emiratele Unite Arabe erau ciuca bătăilor în grupa din care facea parte România, colegul meu Adi Micinic, optimist din fire, a compus dinainte să ştie rezultatul un articol cum că România a învins şi s-a calificat mai departe. Materialul mai avea nevoie doar de un scor final şi de marcatori, astfel la câteva minute de la finalul jocului ştirea să fie pusă pe site pentru cititorii noştri fideli care ne citesc zi de zi.

Ceea ce a greşit colegul meu şi a uitat să corecteze (doar peste 15 minute), a fost următorul adversar pe care România urma să îl întâlnească. Când a redactat materialul, Adi a greșit intenționat numele următorului oponent (Canada), menționând numele Serbiei drept câștigătoare a grupei. Cum alte publicaţii ştiu că urmărim competiţia şi că vom publica rapid un articol, au zis să nu mai verifice şi să se ia după noi, dovadă fiind următoarea poză:

De asemenea, nu pot să uit o întâmplare similară. Săptămâna trecută dădeam o ştire exclusivă că Ray Kraemer s-a transferat la Giurgiu. O oră mai tâziu prietenii noştri de la eurobasket.com publicau şi ei aceeaşi ştire, fără să ne menţioneze, clar! Două ore mai târziu un alt site de baschet prelua această ştire, ghiciţi de unde ? Răspuns corect, 100 de puncte …..  de pe eurobasket.com :)

Luând în calcul aceste circumstanţe, deştept este cel care îşi crează un site fantomă (gen blog simplu) cu numele de xyz.com,  care preia toate ştirile din lumea baschetului, iar tu nu trebuie decât să preiei site-ul fantomă xyz.com, corect nu ?

O zi de joi cu noroc !

Pe adresa de contact a site-ului a sosit un text de la un cititor pe nume Doru Boian, care a vrut să împărtăşească părerea sa referitoare la loturile naţionale ale României care se află în această perioadă în pregătiri:

Greu o pui de o relatie cu “Baschet.Ro”. Insa daca se insista..iata-ma! Dupa “Fukushima” baschetului nostru, prin Suedia, s-au nascut cateva idei pe care le-am numit “Vegetarieni”. Acum ajung pe bolog. Cine alearga dupa doi iepuri.ajunge vegetarian! Asa spune o vorba, asa au si facut conducatorii baschetului de pe la noi. Au zis ei ca a sosit momentul sa faca performanta atat cu “universitarii”, cat si cu nationala de seniori. Au impartit la doi si au plecat la drum sa cucereasca lumea. O medalie la Universiada si calificarea cu nationala mare. Care n-a fost sa fie! La Universiada ne-au “dovedit” brazilienii prin prelungiri, iar nemtii sunt nemti. Chiar daca e Cupa Satelor ei vor sa castige. Iar cu noi.le-a cam iesit. Medalie? Un etaj mai sus! Lasa ca e bun si un loc de 9 – 16! Ieri au jucat si baietii de la nationala. Prin Suedia. Au jucat???? Ne-au batut cei blonzi de am uitat pentru ce am intrat in competitie. Chiar asa? Citesti prin jurnal si-ti dai seama ca totul a pornit de la atitudine. Ei au jucat cu ambitie, daruire, au alergat, au vrut sa demonstreze ca POT. Si .zeci de puncte diferenta. Nu ne-a picat bine! Noua, suporterilor. Capitanul Silvasan spunea printr-un un inerviu ca sunt posibile 4 victorii, dar si 4 infrangeri. O sti ceva???? Mai speram ca o sa mancam ceva carne de iepure. Nu vrem sa trecem pe legume. A fost un accident. Mai sunt 3 meciuri. Hai Romania!

Si a venit ziua de joi. Am prins un iepure. A fost ziua cand “Cineva acolo sus” ne-a iubit. Mai intai ne-a iesit cu “universitarii. S-au calificat in sferturi. Jocul rezultatelor ne-a fost favorabil, cum nu s-a mai intamplat de multe ori. Unii zic ca cehii au jucat pentru noi. Eronat! Au jucat pentru ei, insa nu le-a iesit pentru 2 (DOUA) puncte. Cele doua ne-au fost noua favorabile. Bun asa! Acum sa ne ajutam si noi. Sa vedem echipa in semifinale. Frumoooos! Nationala a avut un meci cam.nautic. A condus si cu 17 puncte, dar era s-o comita romaneste. Sa se inece la mal!!! Noroc ca nici albanezii nu se simt foarte bine in apa. Ca si submarinele lor care au nevoie de aer. Se stie gluma. Deci..au avut doua libere in ultima secunda. Puteau castiga. Puteau egala. Care n-au mai avut aer! Le-au ratat pe ambele si am castigat noi. Ne apropiem si de al doilea iepure. Unde mai pui ca azerii au luat-o pe coaja. Chiar ca a fost o zi de joi norocoasa. Acum TREBUIE sa jucam baschet cate 40 min pe meci. Si sa ne bucuram de victorii. Hai Romania!

Adevărata faţă a lui Stacey Nolan

Acum că avem şi blog putem să vă aducem la cunoştiinţă mai multe aspecte pe care le-am întâlnit/le întâlnim în munca de zi cu zi pe care o ducem la acest site de baschet. Cu siguranţă aţi citit articolul legat de Stacey Nolan şi problemele interne din naţionala de senioare a României. Dacă nu, o puteţi face la următoarele adrese:

Probleme interne la naţionala de senioare a României

Florina Paşcalău: “Stacey Nolan mi-a spus: You are a s**t”

Acum că ştiţi despre ce este vorba, doresc să vă aduc la cunoştiinţă “istoria” redactării acestora.  Era o noapte liniştită de 9 august, tocmai terminaserăm de scris articolele referitoare la Campionatul European U18 feminin de la Oradea şi vroiam să ma culc. Era în jur de ora 4 dimineaţa când am fost contactat de către Stacey Nolan care era nemulţumit că am preluat de pe fibaeurope.com, acum două luni, o declaraţie după meciul de la barajul de recalificare, împotriva Italiei care suna în felul următor:

Romania Head Coach Nolan Stacey Tremayne:
“First of all congratulations to our opponents: The Italian players deserve many compliments because they played very hard, one hundred per cent on offense and defence. We failed to make the right decisions on the ground, we had many stupid mistakes and lost concentration, in my opinion this is the weakest point of our performance today. We must work a lot for the future now.”

Stacey era supărat de faptul că noi am preluat această declaraţie care, conform spuselor acestuia, nu era al lui. Cu alte cuvinte FIBAEUROPE minte.

FIRST OF ALL ….THIS IS NOT A QUOTE FROM STACEY NOLAN….. WHOEVER IS IN CHARGE OF YOUR WEBSITE NEEDS TO BE CAREFUL OF WHAT THEY WRITE. COMPLETE IDIOTS….YOU SHOULD BE ASHAMED!!! COMPLETE IDIOTS!!!!!! U GUYS ARE STUPID ! STACEY NOLAN!

I-am explicat frumos că degeaba mă ameninţă că mă dă în judecată, deoarece declaraţia lui e încă pe FIBAEurope şi într-un final a înţeles (cel puţin cred eu ca a înţeles) însă a început să vorbească despre partida cu Italia. Eu ştiind că a fost un scandal între el şi una dintre jucătoare, am profitat de ocazie şi i-am adresat mai multe întrebări. Mi-a răspuns civilizat, iar a doua zi am vorbit şi cu Alina Moanţă şi cu Florina Paşcalău, cele două persoane care erau implicate, pentru că aşa am crezut de cuviinţă că este corect.

O zi mai târziu după publicarea materialului sunt abordat de acelaşi Stacey Nolan, de această dată doar la ora 2:30 am.

again you’re stupid
see ya soon anyways…..all the best!!
oh yeah…..you are full of shit…now print that asshole….!!!
you will not kill my career buddy….nice try…people like you make me hungry to work even more harder buddy….nice try…..but i bet you will not walk up to me and look me in the eye…..thats how small and weak you are! you are for sure a hater, and haters is what i need to keep on going forward…so keep on hating…..i love it!!!

Încerc să am o discuţie normală cu el, chiar dacă pare imposibil. Nu prea îmi reuşeşte aşa că o las baltă.

Acum stau şi mă gândesc, a fost o alegere bună numirea lui Stacey ca şi principal al naţionalei ? Voi ce părere aveţi?

Cum se vede Campionatul European U18 (Oradea) de la distanță

Cred că imaginea vorbește de la sine. Nu o luați în nume de rău, e bine că suntem optimiști înaintea meciului de duminică :)

http://www.totalbaschet.ro/Pictures/2011/8/13/13_11_10_655.jpg