Archive for July 20, 2011

“Profesioniştii” de la eurobasket.com …

Cu toţii ştim că eurobasket.com este unul dintre cele mai acesate site-uri de profil din lume, în momentul actual, iar acest aspect este bineînţeles direct proporţional cu informaţiile exclusive sau de ultimă oră publicate de sursa mai sus menţionată. Trăim cu impresia că “stimabilii domni” de acolo dispun de reporteri şi “culeg” informaţii din fiecare colţ al lumii, iar astfel devin informaţi. Realitatea stă altfel, iar eu doresc să vi-o aduc la cunoştinţă.

Să trec la subiect: Dacă accesaţi zilnic www.totalbaschet.ro, dar si eurobasket.ro (Secţiunea România), atunci cu siguranţă aţi observat unele “coincidenţe”. De fiecare dată când noi publicam un articol despre un transfer sau o accidentare (cel mai bun exemplu articolul cu Rolland Torok pe care l-am avut in exclusivitate, publicat pe data de 10 iulie: Rolland Török va absenta între 4 şi 6 luni ) a doua zi a apărut şi pe eurobasket.com : “Roland Torok out 4 to 6 months – Jul 11, 2011″. Pot să enumăr la nesfârşit alte exemple precum noile achiziţii ale Oradiei, ale Mureşului şi aşa mai departe, însă nu acest lucru ne deranjează, ci faptul că articolele sunt preluate de pe site-ul nostru FĂRĂ SĂ FIE MENŢIONATĂ SURSA!

Am încercat să iau legătura cu cei de acolo, însă mi-au răspuns la un singur mail. Degeaba am mai trimis încă 2-3, nu s-au obosit să îmi răspundă:

Dear Sir/Madam,

My name is Sabin Gherdan and I am the owner of the basketball site from Romania, www.totalbaschet.ro . Could you please tell me who is the autor of the lastest news in Romanian Section: http://www.eurobasket.com/Romania/basketball.asp?NewsID=232035 ?

I`m very much looking forward to you answer!
Kind regards,
Sabin Gherdan

Răspunsul a venit, spre surprinderea mea, promt:

Sabin,
Thank you for the e-mail. This news was posted by our correspondent – Dragan. But, why are you asking? Is there something wrong in this news?
Sincerely,Grzegorz Kulig
Sports I.T. / Eurobasket
www.Eurobasket.com
greg@eurobasket.com

Când i-am comunicat problema: faptul că noi mereu menţionăm sursa când preluam informaţii de pe site-ul lor şi dânşii nu, bineînţeles că nu mi-a mai răspuns, că doar … ei sunt profesionişti.

Astfel stimabililor Grzegorz Kulig şi “Dragan” în următoarea perioadă eu în locul vostru aş verifica fiecare transfer în parte publicat pe totalbaschet.ro, colegii ştiu de ce :)

În rest … spor la tradus :)

Bine v-am găsit!

Ideea unui blog al site-ului ne-a venit cu câteva luni în urmă şi chiar dacă pentru a-l configura am pierdut fix 10 minute, el a apărut online abia acum. Motivele pentru întârzire sunt multe dar nu merită menţionate. Important este că începând de astăzi totalbaschet.ro are, pe lângă pagina de facebook, o nouă platformă de comunicare cu voi.

Nu ne-am propus să postăm aici editoriale, analize sau ştiri în exclusivitate. Pentru acestea avem site-ul.

Blogul va fi pentru subiectele care au ca temă baschetul dar care nu pot constitui subiectele unor articole de primă pagină pe totalbaschet.ro.

Aşadar, să-i dăm drumul…