Archive for July 2011

Alţi “profesionişti” …

Vineri 29 iulie, site-ul Total Baschet publica în exclusivitate lotul echipei CSM Târgovişte pentru nou sezon competiţiona. Peste câteva ore, alt site “profesionist”, afirma că lotul a fost făcut public în cadrul unei conferinţe de presă la care, din câte se pare, au participat doar ei.

Azi am aflat răspunsul la o întrebare mai veche de a mea: Ca şi site de baschet, cum poţi să fi la curent cu ultimele noutăţi din baschetul intern dar şi extern ? Răspunsul îl găsiţi în imagina de mai jos :

Poza sezonului 2010/2011

Poza a fost realizată pe data de 22 ianuarie la partida dintre U Mobitelco Cluj-Napoca vs CSU Sibiu, adjudecată fără probleme de gazde 93:68 . Din această ilustraţie puteţi să vă daţi singuri seama de jocul practicat de către sportivii sibieni antrenaţă, pe atunci, de Audrius Prakuraitis.

Entuziasmat Credit Foto: Andor Marton (totalbaschet.ro)

6 luni de totalbaschet.ro în cifre.

După doar 3 luni de online, totalbaschet.ro a devenit site-ul de profil #1 în România, din punct de vedere al accesărilor. Joia trecută, 21 iulie, site-ul totalbaschet.ro a împlinit 6 luni, 182 de zile sau jumătate de an de activitate.  În această perioadă cel mai citit site de profil din România a strâns 87,548 de vizitatori unici, 572,137 de vizite, 2,568,711 de afişări, fiind accesat din 98 de ţări de pe întreg globul pământesc.

Programul de dezvoltare nu se încheie aici, avem mai multe gânduri pe care le vom pune în practică în următoarea perioadă. Vă vom pregăti multe surprize, pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi din baschetul intern dar şi extern.

Totalbaschet.ro – Dedicat baschetului 100%

Cum ilustrează Mediafax o stire despre un jucător de baschet…

Semnificativă imaginea pentru articol, nu credeţi?

“Profesioniştii” de la eurobasket.com …

Cu toţii ştim că eurobasket.com este unul dintre cele mai acesate site-uri de profil din lume, în momentul actual, iar acest aspect este bineînţeles direct proporţional cu informaţiile exclusive sau de ultimă oră publicate de sursa mai sus menţionată. Trăim cu impresia că “stimabilii domni” de acolo dispun de reporteri şi “culeg” informaţii din fiecare colţ al lumii, iar astfel devin informaţi. Realitatea stă altfel, iar eu doresc să vi-o aduc la cunoştinţă.

Să trec la subiect: Dacă accesaţi zilnic www.totalbaschet.ro, dar si eurobasket.ro (Secţiunea România), atunci cu siguranţă aţi observat unele “coincidenţe”. De fiecare dată când noi publicam un articol despre un transfer sau o accidentare (cel mai bun exemplu articolul cu Rolland Torok pe care l-am avut in exclusivitate, publicat pe data de 10 iulie: Rolland Török va absenta între 4 şi 6 luni ) a doua zi a apărut şi pe eurobasket.com : “Roland Torok out 4 to 6 months – Jul 11, 2011″. Pot să enumăr la nesfârşit alte exemple precum noile achiziţii ale Oradiei, ale Mureşului şi aşa mai departe, însă nu acest lucru ne deranjează, ci faptul că articolele sunt preluate de pe site-ul nostru FĂRĂ SĂ FIE MENŢIONATĂ SURSA!

Am încercat să iau legătura cu cei de acolo, însă mi-au răspuns la un singur mail. Degeaba am mai trimis încă 2-3, nu s-au obosit să îmi răspundă:

Dear Sir/Madam,

My name is Sabin Gherdan and I am the owner of the basketball site from Romania, www.totalbaschet.ro . Could you please tell me who is the autor of the lastest news in Romanian Section: http://www.eurobasket.com/Romania/basketball.asp?NewsID=232035 ?

I`m very much looking forward to you answer!
Kind regards,
Sabin Gherdan

Răspunsul a venit, spre surprinderea mea, promt:

Sabin,
Thank you for the e-mail. This news was posted by our correspondent – Dragan. But, why are you asking? Is there something wrong in this news?
Sincerely,Grzegorz Kulig
Sports I.T. / Eurobasket
www.Eurobasket.com
greg@eurobasket.com

Când i-am comunicat problema: faptul că noi mereu menţionăm sursa când preluam informaţii de pe site-ul lor şi dânşii nu, bineînţeles că nu mi-a mai răspuns, că doar … ei sunt profesionişti.

Astfel stimabililor Grzegorz Kulig şi “Dragan” în următoarea perioadă eu în locul vostru aş verifica fiecare transfer în parte publicat pe totalbaschet.ro, colegii ştiu de ce :)

În rest … spor la tradus :)

Bine v-am găsit!

Ideea unui blog al site-ului ne-a venit cu câteva luni în urmă şi chiar dacă pentru a-l configura am pierdut fix 10 minute, el a apărut online abia acum. Motivele pentru întârzire sunt multe dar nu merită menţionate. Important este că începând de astăzi totalbaschet.ro are, pe lângă pagina de facebook, o nouă platformă de comunicare cu voi.

Nu ne-am propus să postăm aici editoriale, analize sau ştiri în exclusivitate. Pentru acestea avem site-ul.

Blogul va fi pentru subiectele care au ca temă baschetul dar care nu pot constitui subiectele unor articole de primă pagină pe totalbaschet.ro.

Aşadar, să-i dăm drumul…